Στις 10 Δεκεμβρίου, το σχολείο μας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Ε’ και Στ’ Τάξης σε δραστηριότητες που στόχο είχαν να αφυπνίσουν συνειδήσεις αναφορικά με την ανάγκη προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πιο αναλυτικά, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα δρώμενο από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ε1 με θέμα τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τα επιμέρους Άρθρα της. Το δρώμενο ήταν στην Αγγλική γλώσσα και, στην ουσία, αποτέλεσε το τελικό προϊόν του Προγράμματος «From Human Rights to Active Citizenship» το οποίο υλοποιήθηκε με την Ε’ Τάξη στο μάθημα των Αγγλικών τους προηγούμενους μήνες. Επιπλέον, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε3 παρουσίασαν το βιβλίο «Το Παλιόπαιδο», συνδέοντας την ιστορία με το Δικαίωμα στη Ζωή, την Ευημερία και την Ευτυχία.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλου του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια βιντεο-παρουσίαση εικόνων και διαφανειών με αναφορές σε ιστορικά στοιχεία της υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και σε περιπτώσεις καταπάτησης των Δικαιωμάτων ανά τον κόσμο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από το δρώμενο πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους: