Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή δράση γεμάτη όμορφα συναισθήματα, συμβολισμό και αισιόδοξα μηνύματα! Συγκεκριμένα, το σχολείο μας ήταν ανάμεσα στα λίγα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση που εμπνεύστηκε και διοργάνωσε ο Σύλλογος  «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» και αφορούσε στη δενδροφύτευση  60 δέντρων στους Κήπους της Νέας Παραλίας από Σχολεία της Θεσσαλονίκης. Μέσα από μια συμβολική χειρονομία προσφοράς αλλά και σύνδεσης με τον δημόσιο χώρο, Σχολεία της Θεσσαλονίκης και των περιχώρων, φύτεψαν και υιοθέτησαν ένα δέντρο στους κήπους της Νέας Παραλίας. Αφιέρωσαν  ένα δέντρο σε ένα σημείο της Νέας Παραλίας, τοποθέτησαν μία ταυτότητα και διατύπωσαν ένα μήνυμα προς τους συνανθρώπους τους. Φύτεψαν 60 νέα δέντρα σε ένα δημόσιο χώρο σηματοδοτώντας την ενεργό συμμετοχή τους και την πεποίθηση ότι η ευθύνη διαχείρισης των κοινών της πόλης μας αφορά όλους ,ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές.

Η δράση εντάσσεται στο έργο «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Συνοχής –Προστασίας του Περιβάλλοντος, Πολιτιστικής Δημιουργίας και Καινοτόμων Πρωτοβουλιών Δικτύωσης Νέων στη Μακεδονία – Θράκη».

Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα για όλα τα παιδιά των 2 τμημάτων της Γ΄τάξης, μια μέρα που θα την κρατήσουν για πολύ καιρό στην καρδιά και στη μνήμη τους! Εξάλλου τόσο αυτά όσο και οι γονείς τους έχουν μια καινούρια αποστολή: να πηγαίνουν τακτικά στο υπέροχο στολίδι της Θεσσαλονίκης, στη Νέα Παραλία, να «επισκέπτονται» και να φροντίζουν το δικό τους δέντρο, το δέντρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου!