Τη φετινή χρονιά, το σχολείο μας παίρνει μέρος στην καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «Free to speak, Safe to Learn» Democratic schools for all με το πρόγραμμα «From human rights to active citizenship» το οποίο πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Τάξης από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο στο μάθημα των Αγγλικών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, εκτός των άλλων δραστηριοτήτων, τα παιδιά του Ε1 τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, συμμετέχοντας σε ένα δρώμενο με το οποίο παρουσίασαν την Παγκόσμια Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τα επιμέρους Άρθρα στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ και Στ’ Τάξης.

Το βίντεο και η περιγραφή του προγράμματος αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της καμπάνιας ως πρακτικές καλλιέργειας και προώθησης των δημοκρατικών αξιών μέσα από την εκπαίδευση. Με αυτόν τον τρόπο, το σχολείο μας επιδιώκει ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση για τον Δημοκρατικό Πολίτη, και παράλληλα πραγματώνει τον στόχο του Προγράμματος Erasmus+ για εξωστρέφεια.