Η Γιορτή «Υιοθεσίας» μαθητών μας της Α΄ τάξης από μαθητές μας της ΣΤ΄ τάξης

Το σχολείο μας πριν από 2 χρόνια εγκαινίασε και έκανε θεσμό, ανάμεσα στις άλλες δράσεις, τον θεσμό της «Υιοθεσίας» μαθητών της Α΄ τάξης από μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

Η «Υιοθεσία των μαθητών της Α΄ τάξης» είναι μια πράξη ιδαίτερης σημασίας που στοχεύει στην εύκολη προσαρμογή και ένταξη των μικρότερων μαθητών μας στη σχολική μας κοινότητα καθώς επίσης και στην ανάπτυξη του αισθήματος της υπευθυνότητας, της συνεργασίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους μαθητές της σχολικής μας μονάδας. Η δράση αυτή θα συνεχιστεί καθόλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η Γιορτή μας

Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης ετοιμάζουν μια λιτή και γεμάτη χαρά και διασκέδαση γιορτή, για να υποδεχθούν την Παρασκευή, 18/10/2019 τα «Πρωτάκια» με χαμόγελα αγάπης, αισιόδοξα τραγούδια, παιχνίδια γνωριμίας, δώρα και όμορφες χειροτεχνίες.

Κάθε “Πρωτάκι” του σχολείου, «υιοθετείται» στην αρχή της χρονιάς από ένα “Εκτάκι”. Το “Εκτάκι” αναλαμβάνει να το βοηθάει, να το καθοδηγεί και να το προστατεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι το “Πρωτάκι” ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί για οτιδήποτε το απασχολεί εκτός από τους δασκάλους του και κάπου αλλού. Και τα “Εκτάκια” κρατούν συνεχώς τα μάτια τους ανοιχτά για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν τα “Πρωτάκια” τους.

Με τον τρόπο αυτό οι μικροί μαθητές νιώθουν περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά και έτσι αναπτύσσονται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Οι μεγαλύτεροι μαθητές μαθαίνουν να φροντίζουν τους μικρότερους, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να λύνουν προβλήματα, να βοηθούν και να νιώθουν την ικανοποίηση της προσφοράς.

Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου ευχόμαστε στους μαθητές της Α’ τάξης μια όμορφη, δημιουργική και αξέχαστη σχολική χρονιά!