Το σχολείο μας ολοκλήρωσε τις κινητικότητες των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του Σχεδίου Erasmus+ KA101 “Breaking out of our shell to nurture global citizens” που υλοποιεί. Κατά την τελευταία κινητικότητα, οι εκπαιδευτικοί μας Μάρθα Σωτηριάδου και Ευαγγελία Σαββινίδου ταξίδεψαν στην Μπολόνια, Ιταλία, από τις 11 μέχρι τις 19 Μαΐου, για να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Intercultural learning and cultural diversity in the classroom” το οποίο υλοποίησε ο εκπαιδευτικός οργανισμός IFOM.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στόχευε στην καλλιέργεια και ενίσχυση της πολιτισμικής συνείδησης στους εκπαιδευτικούς, και στην παρουσίαση/ανάπτυξη κατάλληλων εργαλείων και νέων προσεγγίσεων στη διδασκαλία μιας πολυπολιτισμικής και πολύμορφης τάξης. Ως βασικά στοιχεία της μεθοδολογία στη διαπολιτισμική εκπαίδευση παρουσιάστηκαν η ομαδοσυνεργατικότητα, η διαδραστικότητα και η αμοιβαία μάθηση, ενώ οι εκπαιδευτικοί μας συμμετείχαν σε βιωματικές, ομαδικές δραστηριότητες και αντάλλαξαν εμπειρίες και καλές πρακτικές.

Επιπλέον, ο οργανισμός υποδοχής οργάνωσε κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι οποίες έδωσαν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ιταλία καθώς και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές, εμπειρίες και να δημιουργήσουν δεσμούς που ίσως οδηγήσουν σε μελλοντική επαγγελματική συνεργασία.

Για να δείτε το Δελτίου Τύπου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, πατήστε εδώ .