Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε Διδακτική Επίσκεψη της Ε’ τάξης  του σχολείου μας στο Ωδείο Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας και Ναούσης, στη Νάουσα.

Φτάνοντας στο κέντρο της Νάουσας αντικρίσαμε ένα νεόκτιστο κτίριο,  όπου στην είσοδό του μας περίμεναν οι καθηγητές του Ωδείου. Μας καλωσόρισαν, μας ξενάγησαν στο χώρο τους και καταλήξαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων (θέατρο κανονικό ήταν…) .

Εκεί,  αρχικά, ήμασταν καθισμένοι στις θέσεις του ακροατηρίου και οι καθηγητές μάς παρουσίασαν τα μουσικά όργανα από τη σκηνή (βασικές πληροφορίες για το καθένα, σε ποια κατηγορία οργάνων ανήκουν, πληροφορίες για την κατασκευή τους) και έπειτα μας έπαιξαν από ένα μουσικό κομμάτι για να γνωρίσουμε τον τρόπο παιξίματος του κάθε οργάνου, τον ήχο που παράγει, το είδος της μουσικής που «υπηρετεί» κλπ. Στο τέλος ανεβήκαμε όλα τα παιδιά στην σκηνή, δύο μαθητές με τα μουσικά τους όργανα (βιολί, κιθάρα), η κυρία κάθισε στο πιάνο και όλοι μαζί τραγουδήσαμε με την ψυχή μας τα τραγούδια που προετοιμάζαμε μέρες πριν με πρόβες που κάναμε στο σχολείο μας.

Το καλωσόρισμά τους….ζεστό!

Η φιλοξενία τους….υπέροχη!

Το πρόγραμμα που μας παρουσίασαν … πρωτόγνωρο!

Οι εντυπώσεις μας…μοναδικές!

Τα ενθύμια που μας δώρισαν…αναμνήσεις ζωής!

Και η απάντησή μας…. Ένα τεράστιο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!» και «ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ!»

 

Λίγα λόγια για τον Χώρο Επισκέψεώς μας:

Το Ωδείο της Ι.Μ. Βεροίας και Ναούσης ιδρύθηκε το 2014 (ΦΕΚ κρατικής αναγνώρισης 22652/Β΄/8-10-2014) και είναι εξέλιξη της προϋπάρχουσας Σχολής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής η οποία και λειτουργούσε από το 2000 ως αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή μουσικής.

Σκοπός του Ωδείου είναι η προβολή και διδασκαλία ποικίλων μουσικών ιδιωμάτων, με γνώμονα τη διάθεση και το ενδιαφέρον του κάθε μαθητή. Συγκεκριμένα, στο Ωδείο λειτουργούν πέντε κύριες σχολές: α) Κλασικής Μουσικής, β) Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, γ) Βυζαντινής Μουσικής, δ) Σύγχρονης Μουσικής και ε) Μουσικής Τεχνολογίας

Τέλος, το Ωδείο, θέλοντας να προάγει την τέχνη στο σύνολό της, λειτουργεί και τα τμήματα Παραδοσιακών ΧορώνΕικαστικώνΧορωδιών και Μουσικής Προπαιδείας.

(πηγή: http://www.odeio-imv.gr/)

Ευχαριστήριο μήνυμα του Ωδείου για την αποστολή ευχαριστήριας κάρτας και γραμμάτων από τους μαθητές μας:

 

Φωτογραφικό υλικό επίσκεψης

Καλωσόρισμα μαθητών από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου

 

Παρουσίαση κλασικής κιθάρας

 

Αναλύοντας τον σωστό τρόπο που κρατάμε το βιολί

 

Παραδοσιακό όργανο – ούτι

 

Μαθαίνοντας για το βιολοντσέλο

 

Παρουσίαση μουσικών οργάνων πιάνου, βιολοντσέλου και μπουζουκιού

 

Οι μαθητές μας – μικροί χορωδοί ανεβαίνουν στη σκηνή ….

 

Τραγουδώντας τα τραγούδια μας …επί σκηνής!!!