Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια, σας ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας επιλέχθηκε ως συνεταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Sport με τίτλο “Identifying and Motivating youth who mostly need Physical ACTivity: IMPACT”. Έξι χώρες, 2000 μαθητές από κάθε χώρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν τη φυσική δραστηριότητα και την άσκηση.

Στη χώρα μας το πρόγραμμα διοργανώνεται από το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο σχολικά έτη και για την Α/θμια Εκπ/ση αφορά στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

Σκοπός του προγράμματος είναι να διευκολύνει και να υποστηρίξει επιστημονικά την ανάπτυξη συντονισμένης στρατηγικής από ευρωπαϊκούς φορείς για την προώθηση, χωρίς αποκλεισμούς, της αθλητικής συμμετοχής και της φυσικής δραστηριότητας μαθητών/τριών που δε συμμετέχουν στον αθλητισμό και την άσκηση. Το συγκεκριμένο έργο μελετάει, ερευνά, προτείνει κι ενθαρρύνει την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας, για την υγεία και την ποιότητα ζωής.

Στα παραπάνω πλαίσια οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης καλούνται, εφόσον επιθυμούν να συμμετέχουν, να συμπληρώσουν στο σχολείο δύο on-line ερωτηματολόγια (ένα στην αρχή κι ένα στο τέλος της σχολικής χρονιάς), για τα οποία θα χρειαστεί η έντυπη συναίνεση των γονέων / κηδεμόνων τους.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα του προγράμματος www.impactpe.eu καθώς και από τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Σιάτρα Αθανάσιο.