ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 που αφορά στην «Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων», σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Η πρόωρη υποδοχή των μαθητών (Πρωινή Ζώνη) πραγματοποιείται από τις 7:00 μέχρι τις 7:15 το πρωί. Η υποδοχή των μαθητών θα γίνεται μόνο από την είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Επαμεινώνδα (δίπλα στο γυμναστήριο).

Στις 7:15 οι πόρτες θα κλείνουν.

  1. Η υποδοχή των υπολοίπων μαθητών πραγματοποιείται από τις 8:00 μέχρι τις 8:15 το πρωί. Στις 8:15 θα χτυπάει το κουδούνι και οι πόρτες θα κλείνουν και θα παραμένουν κλειστές μέχρι τις 13:15, ώρα λήξης των μαθημάτων του πρωινού κύκλου.
  2. Κατά την υποδοχή των μαθητών, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί εφημερίας θα υποδέχονται τους μαθητές στις τρεις εξωτερικές εισόδους του σχολείου:

α. επί της οδού 17ης Νοέμβρη

β. επί της οδού Επαμεινώνδα, δίπλα στο γυμναστήριο

γ. επί της οδού Βεργίνας, πλευρά 20ου Δημοτικού Σχολείου

ενώ οι γονείς – συνοδοί θα αποχωρούν. Τόσο κατά την προσέλευση των μαθητών, όσο και κατά την διάρκεια των μαθημάτων, δεν παρευρίσκεται χωρίς άδεια στον χώρο του σχολείου ΚΑΝΕΙΣ, εκτός των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

  1. Με τη λήξη των μαθημάτων (13:15) οι εκπαιδευτικοί που θα διδάσκουν την τελευταία ώρα στα τμήματα, θα συνοδεύουν τους μαθητές μέχρι τις εξόδους του σχολείου, από όπου και θα τους παραλαμβάνουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους. Πιο συγκεκριμένα:

α. Οι μαθητές της Α’ τάξης θα αποχωρούν από την έξοδο επί της οδού 17ης Νοέμβρη.

β. Οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων θα αποχωρούν από την έξοδο επί της οδού Επαμεινώνδα (δίπλα στο γυμναστήριο)

γ. Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα αποχωρούν από την έξοδο επί της οδού Βεργίνας (πλευρά 20ου Δημοτικού Σχολείου).

δ. Στην περίπτωση φοίτησης αδερφιών, ο-η μεγαλύτερος-η αυτών αποχωρεί από την έξοδο του μικρότερου.

  1. Οι μαθητές που θα παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα παραμένουν στο σχολείο μέχρι τη δηλωθείσα ώρα αποχώρησης και θα τα παραλαμβάνουν οι γονείς ή κηδεμόνες από την έξοδο της οδού Βεργίνας.
  2. Οι θύρες εισόδου – εξόδου του σχολείου θα παραμένουν κλειστές κατά την διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

Είναι υποχρέωση όλων μας η τήρηση των προαναφερθέντων, για την ασφαλή προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση των μαθητών από τους χώρους του σχολείου.

Παρακαλούνται οι γονείς- κηδεμόνες να συμπληρώσουν, υπογράψουν και επιστρέψουν στο σχολείο μέχρι την Τρίτη 15/9/2020 την υπεύθυνη δήλωση αποχώρησης των μαθητών, ώστε να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί με ποιον ή ποιους (ενήλικα-ες)  θα αποχωρούν οι μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Αποκλειστικά για τους μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης, οι μαθητές δύναται να αποχωρούν μόνοι τους (συμπληρώνοντας το αντίστοιχο πεδίο στην υπεύθυνη δήλωση Γονέα). Η επιστροφή της υπεύθυνης δήλωσης θα γίνει μέσω των μαθητών. 

Επιπλέον, όσοι γονείς επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών- μαθητών στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», θα πρέπει να επιστρέψουν την ενυπόγραφη συγκατάθεσή τους στο Σχολείο μέχρι και την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020. Η Υπεύθυνη Δήλωση θα δοθεί στους μαθητές τη Δευτέρα μετά τον αγιασμό. 

Τα δύο παραπάνω έγγραφα υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου μας (Πηγές- Χρήσιμα Έντυπα).

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι όλες οι ανακοινώσεις που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου μας θα αναρτώνται και τη φετινή σχολική χρονιά στην ιστοσελίδα μας (http://5dim-evosm.thess.sch.gr/).

 

Σας ευχόμαστε μια Όμορφη, Δημιουργική και Ασφαλή σχολική χρονιά.