Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι κάτι που στις μέρες μας απασχολεί πολύ κόσμο και θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να αναπτύσσονται με ουσιαστικά και με αληθινά συναισθήματα. Στο σχολείο που πηγαίνω στο 5ο  Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι.

Κάθε παιδί της ΣΤ΄ τάξης έχει στην «προστασία» του ένα παιδί της Α΄ τάξης, ώστε να βοηθάει στην βελτίωση της καθημερινότητάς του στο σχολείο. Τα συναισθήματα που νιώσαμε ήταν πολύ όμορφα και δυνατά. Γιατί ξαφνικά γίναμε υπεύθυνοι και ευσυνείδητοι.

Επιπλέον, η παραμονή της μαθητικής τσάντας στο σχολείο αποτελεί ένα γεγονός που μας έχει πλημμυρίσει με αφάνταστη χαρά. Μία Παρασκευή του μήνα αφήνουμε τις τσάντες στο σχολείο!Δηλαδή….Σαββατοκύριακο χωρίς Διάβασμα!Με αφορμή τη δράση αυτή οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης πήραμε τις τσάντες των μαθητών της Α’ τάξης και τις αφήσαμε στην αίθουσα του ΣΤ’2. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Αισθανθήκαμε πως είμαστε υπεύθυνοι για τους μικρούς μαθητές του σχολείου μας. Η χαρά μας είναι μεγάλη γιατί είμαστε σίγουροι πως θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις με τις οποίες θα δείχνουμε καθημερινά το αληθινό ενδιαφέρον προς τους μικρούς μαθητές.

Βασίλης Λαζαρίδης

Αθανάσιος Λώλος