Η υλοποίηση του Σχεδίου Erasmus+ «Breaking out of our shell to nurture global citizens» πέρασε στην κύρια φάση για το σχολείο μας καθώς ήδη οι δύο πρώτοι εκπαιδευτικοί μετακινήθηκαν στο εξωτερικό για να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που είχαν επιλέξει. Συγκεκριμένα οι κ. Σιάτρας και Τσοτσάκης ταξίδεψαν από 18 ως 25/11/2018 στη Φλωρεντία προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο που αφορούσε στην κατασκευή εφαρμογών (APPs) για κινητά τηλέφωνα και tablets. Το σεμινάριο είχε τίτλο “Build your App, learn your students how to build their Apps”.

Για πέντε ημέρες από τις 9:00 ως τις 13:30 οι δύο εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία:

  • να αποκτήσουν δεξιότητες πάνω στο σχεδιασμό εφαρμογών
  • να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της δημοφιλούς πλατφόρμας MIT App Inventor, που χρησιμοποιήθηκε στο σεμινάριο και να κατανοήσουν τη λογική της
  • να γνωρίσουν άλλες εφαρμογές
  • να κατασκευάσουν απλές αλλά και σύνθετες apps
  • να δοκιμάσουν τακτικές για την ενσωμάτωση των apps στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.

Επιπλέον, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες, ήρθαν σε επαφή με εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες (Ισπανία, Εσθονία, Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία κ.α.) ανταλλάσσοντας εμπειρίες τόσο για το αντικείμενο του σεμιναρίου όσο και για την οργάνωση της εκπαίδευσης στις άλλες χώρες, επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα της Φλωρεντίας και της ευρύτερης περιοχής της Τοσκάνης, γνώρισαν από κοντά τον ιταλικό πολιτισμό και ιδιαίτερα της περίοδο της Αναγέννησης και φυσικά βελτίωσαν τα Αγγλικά και τα Ιταλικά τους.

Οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία που έζησαν και προετοιμάζονται για τη διάχυση των αποτελεσμάτων στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές και γονείς. Επίσης όπως μας πληροφόρησαν ήδη εργάζονται προκειμένου να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη σχολική αλλά και στην ευρύτερη κοινωνική ζωή.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου στα μέσα δικτύωσης του ΙΚΥ, πατήστε εδώ .