Οι νέες συνθήκες ζωής, οι περιορισμοί και οι αλλαγές στη ζωή μας, έχουν επηρεάσει πολύπλευρα τα παιδιά μας με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να εμφανίζουν συμπτώματα άγχους. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι από ήπια και περιστασιακά όπως το να μην έχουν όρεξη να φάνε, να έχουν δυσκολίες στον ύπνο ή να είναι πιο ευέξαπτα και ανήσυχα έως και πιο σοβαρά όπως σημαντικές δυσκολίες προσαρμογής και λειτουργικότητας στα νέα δεδομένα της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της διαφύλαξης της ψυχικής υγείας των παιδιών, η ψυχολόγος του σχολείου κ. Ηλιάδου Παρασκευή, θα πραγματοποιήσει ένα πρόγραμμα διαχείρισης άγχους 3 συναντήσεων στη ΣΤ’ τάξη, στο οποίο τα παιδιά θα διδαχθούν για το τι είναι άγχος, πώς εκδηλώνεται καθώς επίσης και τρόπους διαχείρισής του. Οι στόχοι των συναντήσεων κατανέμονται σε τρεις άξονες: στις δυσλειτουργικές σκέψεις, στα σωματικά συμπτώματα και στην επίλυση προβλημάτων. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και αποστολή υποστηρικτικού υλικού στα παιδιά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν με το τμήμα ΣΤ2 και θα γίνονται κάθε Τρίτη την τελευταία ώρα μαθήματος 16:50 – 17:20. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 23/03/21.

Αν κάποιος γονέας δεν επιθυμεί το παιδί του να συμμετάσχει, παρακαλώ να ενημερώσει το σχολείο.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Παρασκευή Ηλιάδου