«This is my school»

twinspace-logo

 

«Αυτό είναι το σχολείο μου»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη  δράση του  ευρωπαϊκού προγράμματος e-twinning  , η οποία   εκπονείται στη σχολική μας μονάδα με τίτλο  «This is my school » ( «Αυτό είναι το σχολείο μου»)

Το πρόγραμμα που οργανώνει το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου έχει τίτλο “This is my school” και συμμετέχουν σχολεία από την Πολωνία, Ουκρανία, Τουρκία και Ισπανία. Οι μαθητές/τριες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το σχολείο τους, τα ενδιαφέροντά τους και να ανακαλύψουν τα σχολεία των συνεργατών μας από τις συνεργαζόμενες χώρες. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί έπειτα από 4 modules (πράξεις/εργασίες). 

Πριν ξεκινήσουμε τις εργασίες μας αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα διαγωνισμό για το λογότυπο της δράσης μας. Το κάθε  σχολείο  έστειλε τις πέντε  καλύτερες συμμετοχές με ζωγραφιές που δημιούργησαν οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης και ακολούθησε ψηφοφορία όπου την πρώτη θέση πήρε ψηφιακή ζωγραφιά από το σχολείο της Ουκρανίας.

Όλες οι συμμετοχές του σχολείου μας μπήκαν σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που μπορείτε να επισκεφθείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Συμμετοχές στο διαγωνισμό λογότυπου

 

Επίσης οι μαθητές μας των 4 τμημάτων της Ε’ και ΣΤ’  δημιούργησαν συννεφόλεξα με λέξεις σχετιζόμενες με το σχολείο.

 

 

Στο πρώτο module συμμετέχουν   μαθητές/τριες  της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης .Καλούνται να γράψουν ένα σύντομο κείμενο, να ανεβάσουν φωτογραφίες, να δημιουργήσουν avatars και να πουν ποιο είναι το όνομά τους, πόσο χρόνων είναι, από πού κατάγονται, τι τους/τις αρέσει να κάνουν, ποια θέματα τους αρέσουν και ποια όχι στο σχολείο. Μπορούν επίσης να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη σχολική ζωή.