Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου,

Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένα. Η εκπαιδευτική διαδικασία, με τη φυσική παρουσία των μαθητών-τριών του σχολείου μας, ξεκινά και πάλι από τη Δευτέρα 11/1/2021. Οι μαθητές-τριές μας οφείλουν να παρευρίσκονται στη σχολική μονάδα έχοντας όλα τα απαραίτητα και φορώντας υποχρεωτικά μάσκα προσώπου. Γι αυτόν τον λόγο, παρακαλούμε να εφοδιάσετε τους μαθητές-τριές μας με τα απαραίτητα υλικά. Επιπλέον, εφαρμόζοντας τις σχετικές εγκυκλίους και οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, σας ενημερώνουμε ότι:

  • Η ώρα προσέλευσης των μαθητών-τριών μας στο σχολείο μας αλλάζει και οι μαθητές μας θα προσέρχονται στις 8:15 – 8:30, από τις προβλεπόμενες εισόδους (Α΄ τάξη από την είσοδο της 17ης Νοέμβρη, υπόλοιπες τάξεις από την Επαμεινώνδα – Γυμναστήριο).
  • Η ώρα αποχώρησης των μαθητών-τριών μας στο σχολείο μας αντίστοιχα μετατοπίζεται στις 13:30 και θα πραγματοποιείται από τις προβλεπόμενες εξόδους του σχολικού συγκροτήματος  (Α΄ τάξη από την έξοδο της 17ης Νοέμβρη, Β΄ και Γ΄ τάξη από την έξοδο της Επαμεινώνδα – Γυμναστήριο και Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ από την οδό Βεργίνας – μεγάλη αυλόπορτα στο γήπεδο του μπάσκετ).
  • Οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών-τριών μας  τροποποιούνται κατά δεκαπέντε λεπτά για λόγους ασφάλειας και υγείας των μαθητών-τριών, των οικογενειών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας.
  • Η Πρωινή Ζώνη (7:00 – 8:00) λειτουργεί κανονικά και οι μαθητές εξακολουθούν να προσέρχονται στο σχολείο όπως και πριν τη διακοπή των διά ζώσης μαθημάτων.
  • Το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί κανονικά και εξακολουθούν να ισχύουν οι καθορισμένες ώρες αποχώρησης των μαθητών: 15:00 και 16:00 μ.μ. από την έξοδο της Βεργίνας – μεγάλη αυλόπορτα στο γήπεδο του  μπάσκετ.
  • Τη Δευτέρα 11/1/2021 ξεκινά και πάλι το πρόγραμμα σίτισης «Δωρεάν Γεύματα», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό και δεν μετέχουν στο ολοήμερο πρόγραμμα (αποχωρούν στις 13:30) οφείλουν να έχουν μαζί τους τσάντα φαγητού (όχι πλαστική σακούλα μιας χρήσης) για την παραλαβή του γεύματός τους.
  • Το νέο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των μαθημάτων θα δοθεί στους μαθητές μας τη Δευτέρα 11/1/2021.
  • Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων  και το Βοηθητικό Προσωπικό του σχολείου μας  θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών μας στις σχολικές αίθουσες, γνωρίζοντας ότι σε αυτήν τη δύσκολη  προσπάθεια θα έχει αρωγό τις οικογένειες του 5ου   Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία ζητώντας σας την αυστηρή τήρηση των παραπάνω χρονικών πλαισίων έτσι ώστε να αποφύγουμε το συνωστισμό μαθητών και γονέων κατά την είσοδο και αποχώρηση των παιδιών μας.