Αγαπητές Οικογένειες του 5ου  Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου,

Εκ μέρους του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού του σχολείου μας, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσω στη νέα σχολική χρονιά!

Εάν είσαστε πέρυσι μαζί μας, χαιρόμαστε που είστε και πάλι κοντά μας.

Εάν είστε νέοι στο σχολείο μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που γίνατε μέλη αυτής της σχολικής κοινότητας.

Στόχος μας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης στους/στις μαθητές/τριές μας. Για να το πετύχουμε αυτό, γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να έχουμε στο πλευρό μας τις οικογένειες των μαθητών μας. Άλλωστε, η εκπαίδευση είναι μια ευθύνη που την μοιράζονται τόσο το σχολείο, όσο και η οικογένεια.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 που αφορά στην «Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων»:

  1. Η πρόωρη υποδοχή των μαθητών (Πρωινή Ζώνη) πραγματοποιείται από τις 7:00 μέχρι τις 7:15 το πρωί. Η υποδοχή των μαθητών θα γίνεται μόνο από την είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Επαμεινώνδα (δίπλα στο γυμναστήριο).

Στις 7:15 οι πόρτες θα κλείνουν.

  1. Η υποδοχή των υπολοίπων μαθητών πραγματοποιείται από τις 8:00 μέχρι τις 8:15 το πρωί. Στις 8:15 οι πόρτες θα κλείνουν και θα παραμένουν κλειστές μέχρι τις 13:15, ώρα λήξης των μαθημάτων του πρωινού κύκλου. 
  2. Κατά την υποδοχή των μαθητών, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί εφημερίας θα υποδέχονται τους μαθητές στις δύο εξωτερικές εισόδους του σχολείου:

α. επί της οδού 17ης Νοέμβρη

β. επί της οδού Επαμεινώνδα, δίπλα στο γυμναστήριο

ενώ οι γονείς – συνοδοί θα αποχωρούν. Τόσο κατά την προσέλευση των μαθητών, όσο και κατά την διάρκεια των μαθημάτων, δεν παρευρίσκεται χωρίς άδεια στον χώρο του σχολείου ΚΑΝΕΙΣ, εκτός των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

  1. Με τη λήξη των μαθημάτων (13:15) οι εκπαιδευτικοί που θα διδάσκουν την τελευταία ώρα στα τμήματα, θα συνοδεύουν τους μαθητές μέχρι τις εξόδους του σχολείου, από όπου και θα τους παραλαμβάνουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους. Πιο συγκεκριμένα:

α. Οι μαθητές της Α’ τάξης θα αποχωρούν από την έξοδο επί της οδού 17ης Νοέμβρη.

β. Οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων θα αποχωρούν από την έξοδο επί της οδού Επαμεινώνδα (δίπλα στο γυμναστήριο)

γ. Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα αποχωρούν από την έξοδο επί της οδού Βεργίνας (πλευρά 20ου Δημοτικού Σχολείου).

δ. Στην περίπτωση φοίτησης αδερφιών, ο-η μεγαλύτερος-η αυτών αποχωρεί από την έξοδο του μικρότερου.

  1. Το Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου μας θα λειτουργήσει κανονικά με ώρες αποχώρησης 15:00 ή 16:00, ανάλογα με τις αρχικές σας επιλογές. Προτείνεται για τις πρώτες ημέρες λειτουργίες το μεσημεριανό γεύμα που θα έχουν οι μαθητές/τριες μαζί τους να μπορεί να καταναλωθεί χωρίς να ζεσταθεί. Οι γονείς ή κηδεμόνες παραλαμβάνουν τους/τις μαθητές/τριες από την έξοδο της οδού Βεργίνας.
  2. Η έναρξη του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στη σχολική μας μονάδα, δεν έχει οριστεί ακόμη. Θα λάβετε επιπλέον ενημέρωση για την ημερομηνία εφαρμογής του.
  3. Οι θύρες εισόδου – εξόδου του σχολείου θα παραμένουν κλειστές κατά την διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες.

Είναι υποχρέωση όλων μας η τήρηση των προαναφερθέντων, για την ασφαλή προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση των μαθητών από τους χώρους του σχολείου.

Παρακαλούνται οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών να επιστρέψουν συμπληρωμένη, την Τρίτη 13/9/2022, την υπεύθυνη δήλωση που παρέλαβαν μετά τον αγιασμό, ώστε να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί με ποιον ή ποιους (ενήλικα-ες)  θα αποχωρούν οι μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Αποκλειστικά για τους μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης, οι μαθητές δύναται να αποχωρούν μόνοι τους (συμπληρώνοντας το αντίστοιχο πεδίο στην υπεύθυνη δήλωση Γονέα).

Το έγγραφο Υπεύθυνη Δήλωση Αποχώρησης Μαθητών υπάρχει και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου μας (Πηγές- Χρήσιμα Έντυπα).

Από την Τρίτη 13/9/2022 η σχολική μας μονάδα θα λειτουργήσει όλα της τα Προγράμματα ως εξής:

α) Πρωινή Ζώνη και Ημερήσιο Πρόγραμμα όπως αυτά προβλέπονται

β) Ολοήμερο Πρόγραμμα μέχρι τις 16:00. 

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι όλες οι ανακοινώσεις που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου μας θα αναρτώνται και τη φετινή σχολική χρονιά στην ιστοσελίδα μας (http://5dim-evosm.thess.sch.gr/).

 

Ολόθερμες ευχές για μία Εκπληκτική Σχολική Χρονιά, γεμάτη από Δημιουργικές και Ευτυχισμένες στιγμές!